Krantenwijk?! ♥

Persoonlijk

img_20140513_190557

Hello peeps,

Ja, je leest het goed. Ik, Janice Laryea, heeft een krantenwijk. Of eigenlijk folderwijk (bestaat dat?). In mijn vorige post had ik al gezegd dat ik niet zo’n productief persoon ben en dat ik daar graag verandering in wilde brengen. Niet te veel hoor, want kom op, ik ga niet mijn teenwolf-prettylittleliars-youtube verslaving opgeven. Maaar even terug naar het onderwerp, ik heb vandaag een grote verandering in mijn lazy-sunday-routine gemaakt. Ik ben de hele dag bezig geweest met folders te bezorgen. Ik kreeg na het bezorgen opeens heel veel zin om te bloggen, dus hier komt mijn eerste ervaring met postbode spelen. Enjoy!Een paar weken geleden had ik mij ingeschreven bij Spotta. En niet lang daarna werd ik gebeld, er werd mij verteld welke wijk ik had en dat er een ‘coördinator’ langs zou komen. Ook kreeg ik een enveloppe gestuurd. Daarin zaten 5 brieven, 1 voor mijn ouders en 4 voor mij. Tussen de brieven voor mij zat een plattegrond, een uitleg over het bezorgen en twee pagina’s met de straten waar ik moest bezorgen.

Ik bekeek de plattegrond en de straten en ik wist waar de wijk was. Maar ik kende niet alle straten die op de lijst stonden. Gelukkig zat er een plattegrond bij :).

Drie dagen na het telefoontje kwam de ‘coördinator’ langs. Hij kwam binnen met een ENORME fietstas. Ik schudde zijn hand en stelde mij voor. We liepen door naar de woonkamer en gingen aan tafel zitten (met mijn moeder). Hij legde nog een keer uit wat er allemaal moest gebeuren en hij checkte mijn gegevens. Ook vertelde hij dat ik een hele grote wijk had. Aangezien dit mijn eerste krantenwijk was ,en dus niet wist hoe groot andere mensen hun wijken waren, wist ik dat niet.

Deze zaterdag (gisteren) werden de folders bezorgd bij mijn huis. Ze hadden gezegd dat ik niet per se thuis hoefde te zijn. En ik was dus toevallig ook niet thuis. (Ik was in de bioscoop en ik heb Insurgent gezien. Hij is super!) Toen ik thuis kwam was het al donker en ik liep naar mijn huis. Eenmaal aangekomen zag ik tegen het hek een (alweer) ENORME stapel folders, het waren 42 pakketten. Dat had ik niet verwacht…

Maar goed, nadat alle pakketten in de gang waren gezet (ze zijn zwaaaaar) gingen we eten.

De volgende dag (zondag, vandaag) besloot ik alvast een deel van de folders te bezorgen. De coördinator had mij verteld dat ik het beste even van tevoren een rondje door wijk kon fietsen zodat ik wist waar ik heen moest, had ik niet gedaan..

Nadat de fietstas eindelijk op mijn fiets stond kwam mij moeder mij helpen met inladen. Mijn fiets is 4 keer omgevallen en de folders lagen meerdere keren opeens op de grond. Toen het eindelijk gelukt was haalde ik mijn fiets van het (of de) standaard. Meteen maakte mijn fiets een wheelie, dit ging nog leuk worden.

Ik kwam aan bij mijn wijk, die nog best ver van mijn huis af is, en begon in de straat die bovenaan mijn lijstje stond. Het ging niet zo lekker en mijn fiets viel meerdere keren om. Toen mijn folders op waren maakte ik een ritje terug naar huis en laadde mijn fiets weer in. Ik begon in de langste straat die ik moest doen, ik kwam erachter hoeveel soorten brievenbussen er zijn. Echt je moet eens kijken waar mensen allemaal mee aan komen. Helaas waren en ook heel wat te kleine brievenbussen waar ik of moest proppen of over moest slaan. Toen de folders nog een keer op waren reed ik weer terug en besloot te stoppen. Dat vond mijn moeder geen goed idee omdat ik het dan morgen of overmorgen moest afmaken. Dus na lang zeuren ben ik toch nog een keertje gegaan. Het ging veel sneller dan de eerste twee keren en ik vond het gek genoeg best wel leuk.

Daarna ben ik wel gestopt en ik ga morgen verder met de laatste straten dus, wish me luck!

Heeft een van jullie een krantenwijk? En hebben jullie tips, laat ze alsjeblieft achter in de reacties!!

Liefs,

Janice

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s