Project pimple…

IMG_5536

Beetje rare titel… ik weet het.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heb ik een niet zo zuivere huid. Of we kunnen eigenlijk wel zeggen dat ik een totaal onzuivere huid heb. Hier wil ik iets aan doen, ik heb natuurlijk al wel vaker wat geprobeerd maar dat waren kleine dingen. ik wil nu een soort avond en heel klein beetje ochtend routine maken en jullie op de hoogte houden hoe het gaat met mijn huid.

Ik begon een beetje puistjes te krijgen in groep zeven (denk ik). Het was toen vooral bij mijn jukbeenderen/ wangen en kin. Ik was toen elf jaar, rond mijn twaalfde werd het een stuk erger en zat mijn hele gezicht onder. Tot half groep 8 had ik er echt nog niets aan gedaan. Ik dacht, ‘gaat wel weer over’, maar dat gebeurde niet. Mijn moeder kwam met het idee om dagcrème te gaan gebruiken en later kwam mijn vader met een crème die je puistjes uitdroogt. Ik wist niet zo goed wat voor soort producten er goed waren voor je huid en wat er te agressief was. Ik gebruikte dus gewoon alles wat mij werd aangeboden. De dagcrème was een goed idee wat mijn huid was erg uitgedroogd door de andere crème. Er was alleen totaal geen verschil te zien na ongeveer een half jaar deze twee producten te gebruiken.

We besloten toen reinigingslotion en een andere crème voor puistjes te gebruiken. Deze waren van Garnier (als ik het goed heb). Ik had van die reiningingspads en dus die crème, er was weer niet veel verschil te merken. Er waren momenten dat er wat minder puistjes waren maar daarna kwamen ze net zo hard weer terug. De Garnier reinigingspads heb ik niet zo lang gebruikt. Ik stapte al snel over naar een tea tree reinigingslotion van de Kruidvat, deze gebruik ik nu nog steeds. Voor een lange tijd heb ik de tea tree lotion en de Garnier crème gebruikt. Daarna heb ik in de Garnier crème laten vallen en gebruikte ik alleen de tea tree lotion (en natuurlijk nog steeds de dagcrème). Zo is het nu al ongeveer 2 jaar en er is nog steeds weinig verschil.

Ik weet natuurlijk niet of de producten die ik nu heb uitgekozen gaan helpen, maar ik heb er veel goede dingen over gehoord. Ik heb twee Lush producten gekocht en de andere twee zijn mijn dagcrème en tea tree.

Mask of Magnaminty 

IMG_5542

Dit masker is speciaal voor puistjes en onzuivere huid, deze heb ik gekozen omdat ik er veel goede verhalen over heb gehoord. Ik ga hier nog een apart bericht over schrijven. Maar het is een pepermunt masker met (natuurlijk) alleen maar natuurlijke producten. Je kunt het masker ook gebruiken voor je lichaam, bijvoorbeeld voor je rug, maar ik heb geen problemen op mijn huid (die klinkt een beetje raar). Ik heb de ‘kleine’ versie gepakt omdat ik niet zeker wist of het voor mij ook goed ging uitpakken.  MASK OF MAGNAMINTY PRIJS: €8,50

Herbalism 

IMG_5523

Next up: een facemask, ik heb nog nooit een facewash gehad. In de Lush was ik eigenlijk opzoek naar een andere facewash ‘Dark Angles’, die had ik gevonden maar toen kwam er een medewerker met een ander advies. Ze vertelde dat deze facewash beter was omdat mijn huid toch niet droog was. Deze facewash reinigt grondiger dan Dark Angels en hij is groen. Hij ruikt heel kruidig en ook hier upload ik nog een blogpost over, hiervan heb ik ook het kleine bakje gekocht. HERBALISM PRIJS:  €9,90

Tea tree reinigingslotion 

IMG_5529

En dan is hier mijn oude vertrouwde tea tree. Hij komt gewoon van de Kruidvat. Ik gebruik dit nu al vrij lang en het is gewoon een goede reiniging voor mijn gezicht als er make-up op heeft gezeten o.i.d. De trea tree is wel aan de dure kant…… TEA TREE LOTION PRIJS: €1,99

Olaz dagcrème

IMG_5525

Tja, hier heb ik ook niet echt iets over te zeggen. Het is een dagcrème en hij doet zijn werk. OLAZ DOUBLE ACTION PRIJS: €6,29

Water

IMG_4969

Ik had geen foto gemaakt van water (dat klinkt ook vrij moeilijk), daarom gebruik ik deze foto even. Want ik vind het wel belangrijk om dit nog even te noemen. Ik had een tijd dat ik echt genoeg water dronk, maar dat is nu heel wat minder geworden. Soms drink ik maar twee glazen op een hele dag. Daar wil ik ook wat aan gaan doen, door bij te houden hoeveel water ik heb gedronken per dag.

Als laatste wil ik nog even een paar foto’s laten zien van hoe mijn huid er nu uit ziet. Als mijn ‘project’ zou werken kunnen we het resultaat goed zien.

IMG_5559 IMG_5554 IMG_5553 IMG_5555

Ja ik weet het, ik hou heel erg van blij kijken.

Dat was het dan weer, ik denk dat ik per maand 1 keer een update ga doen over hoe het gaat met mijn huid. Maar dat weet ik nog niet zeker. We zullen zien!

Liefs,

Janice

3 gedachtes over “Project pimple…

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s