Meivakantie 2.0

IMG_9733.JPG

Hellooo,

Laten we eens even gaan terug kijken op mijn vakantie 🙂

Allereerst had ik 6 dingen die ik graag wou gaan doen, zoals gewoonlijk heb ik net alles gedaan. Maar dat is oké, want mijn vakantie was er niet minder leuk door.

Dit was mijn lijstje:

  1. t-shirts ‘maken’
  2. een video maken
  3. muur decoratie
  4. Orange is the new black kijken
  5. lezen
  6. verdiepen in camera instellingen

Alleen 3 is totaal niet gelukt, aan 5 is een beetje gewerkt en de rest ging prima. Over de t-shirts heb ik al een post gemaakt dus daar ga ik niet meer op in. De video staat ook al op youtube en op mijn blog, dus die kan je ook bekijken.

Dan nummer 4 Orange is the new black kijken, dat is aardig gelukt. Vooral in de eerste week, toen het weer nog niet zo mooi was. Het was de eerste dagen heel wisselvallig, het regende heel hard en stopte daarna weer. Er was zelfs hagel, ik vond dit het perfecte moment om Orange is the new black te gaan beginnen. En jongens, volgens mij ben ik verslaafd geraakt. Het gaat niet zo snel als het ging met andere series- die ik voor OITNB heb gekeken. Dit komt vooral doordat ik best wel veel te doen had deze vakantie en het lekker weer was dus ik veel buiten zat. Ik ben nu bij aflevering 12 van seizoen 1. En ik kan je verzekeren dat ik vanavond ergens in seizoen 2 zit. 🙂

S1Cast.png

Bron

Dan het lezen.

Op Vlieland – na 4 keer in Vlieland te hebben getypt besloot ik dat het ‘op’ was – heb ik elke avond gelezen. Nou waren dit maar 3 avonden dus dat was ook niet zo heel veel. Maar ik heb die avonden wel veel gelezen, in BINGE van Tyler Oakley. Maar eenmaal thuis heb ik niet meer in BINGE gelezen, wel stom want het is een heel leuk boek. Op dinsdag, de tweede week ben ik naar de bieb gegaan om een boek te lenen voor school. Het heet meisje met de negen pruiken, van Sophie van der Stap. Woensdag ochtend heb ik in het boek gelezen, maar na hoofdstuk één was ik gestopt en ging ik uit bed. Daarna heb ik niet meer gelezen. Ik ga proberen – deze week in ieder geval – om voor dat ik ga slapen even te lezen, want in de ochtend lezen is niet helemaal mijn ding. Zeker niet doordeweeks, ik ben namelijk niet echt iemand die vroeg opstaat.

Als laatste de camera instellingen, hier heb ik een middagje aangezeten. Aantekeningen gemaakt en uitgeprobeerd met mijn camera. Mijn notitieboekje staat nu vol met camera-thermen en tekeningen van de knopjes waar ik op moet drukken. Er staan zelfs hele stappenplannen in. Ondanks dat ik er nog niet heel veel van snap vind ik het wel heel leuk om uit te vinden. En met behulp van verschillende blogs kom ik er nog best wel uit. Voor de volgende keer heb ik een paar videos met tips gepland.

Dan ben ik natuurlijk ook nog naar Vlieland geweest. Pff, dat voelt alweer zo lang geleden!

We gingen met de trein naar Leeuwarden en vanuit daar met de trein naar de haven in Harlingen. Daar aten we gestrest onze poffertjes in een pannenkoekenhuisje naast de haven.De 45 minuten tijd die we hadden voor onze boot vertrok was een beetje onderschat en de snelheid van de mensen in het pannenkoekenhuis hielp daar niet bij. Uiteindelijk goten we gestrest de veel te hete thee naar binnen en propten we onze poffertjes naar binnen. Daarna trokken we een sprintje naar de boot en konden gelukkig nog op tijd de boot in. De bootreis brachten we door op het winderige bovendek, binnen was het namelijk heel muf en benauwd. Toen we eindelijk van de boot af waren knipte ik met verkleumde handen en voeten nog wat foto’s en daarna zochten we ons huisje. We hadden alleen een straatnaam gekregen en die vage uitleg hielp zeker niet bij het feit dat ik mijn voeten niet meer kon voelen. We liepen door de dorpsstraat en weer terug, langs het VVV gebouw en weer terug naar het VVV gebouw. Het VVV gebouw in en toen toch maar weer uit zonder een vraag gesteld te hebben. De dorpsstraat weer in en uiteindelijk een klein winkeltje in om het toch maar te vragen. En ja hoor, we moesten de dorpsstraat weer uit, langs het VVV gebouw en verder naar boven. Uiteindelijk kwamen we bij een schattig blauw huisje, ook al zat ons appartement er onder, het was een schattig huisje. IMG_9785.JPG

De dagen die volgden bestonden uit fietsen (op een tandem!) en op het strand lopen. Het was niet meer zo koud als de eerste dag en de laatste dag zaten we zelfs zonder jas op de fiets. Volgens mijn moeder hebben we alle fietspaden – op 2 na – in Vlieland gefietst. Best een prestatie, al zeg ik het zelfs. In de avond speelden we spelletjes binnen en de tweede avond fietsten we naar het strand om daar naar de zonsondergang te kijken. Iets wat mij veel plezier doet, met mijn zonsondergangsfoto’s verslaving. IMG_9814.JPG

Na de 3 dagen in Vlieland gingen we weer terug, deze keer zaten we toch maar binnen. Aangezien de vorige keer buiten op het dek niet zo goed af was gelopen voor mijn voeten en handen – ik had de rest van de tijd in Vlieland twee paar sokken over elkaar gedragen uit angst. De bootreis was snel voorbij en bestond uit muziek luisteren en tekenen in mijn Wreck this journal. In Harlingen gingen we nog even langs de Subway en een koekje daar kon natuurlijk niet ontbreken. Daarna begon de lange treinreis terug naar huis. Moe van de daagjes in Vlieland heb ik die treinreis uit het raam gestaard.

Naast al deze dingen heb ik ook nog koekjes gebakken,geskate, koningsdag gevierd, boodschappen gedaan, pannenkoeken gemaakt, nog meer boodschappen gedaan en dutjes gedaan.

Nu nog 6 weken school en dan een toetsweek, pfff.

Liefs,

Janice

 

2 gedachtes over “Meivakantie 2.0

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s