Eerste schooldagen

2016-08-24 10.15.29 1.jpgHeyheyheyheyhey!

IK BEN ER WEER!

Ik had even een lange break nodig, maar ik heb mijn blogje wel gemist.

Vanaf nu ga ik weer gewoon elke zaterdag proberen te posten :).

Vandaag was mijn eerste echte schooldag. Ik lijk elke eerste schooldag wel een probleem te hebben, er is nog nooit een eerste schooldag helemaal vlekkeloos gelopen.

Ik moet zo’n 7 kilometer naar school fietsen en daar doe ik ongeveer een half uur over. Maar vandaag kwam ik niet verder dan 3 kilometer. Toen we ergens op de helft waren reed ik met volle vaart over een spijker heen. Over. Een. Spijker. Psssh. Band lek.

Natuurlijk moest mij dit weer overkomen, ik heb een slechte ervaring met eerste schooldagen.

In de eerste was er ook iets mis met mijn fiets, ik kan me niet meer goed herinneren wat, maar ik moest stoppen en mijn moeder bellen. Hulp was verder niet nodig, want samen met de mensen met wie ik fietste konden we het probleem oplossen en kwamen we op tijd op school aan. Maar dit was wel het begin.

Processed with VSCO with a4 preset

In de tweede fietste ik met een grote groep mensen, twee meisjes en ongeveer zes jongens. De twee meiden fietsten voorop, ik daarachter en daarachter de groep jongens. Halverwege de heenweg begon ik buikpijn te krijgen. Ongesteld. De kramp werd met de seconde erger en niet lang na dat het begonnen was stopte ik met fietsen. Ik probeerde de twee meiden voor mij nog te vertellen dat ik niet verder kon, maar zelfs dat ging niet, waardoor zij dus gewoon door fietsten. De jongens die achter mij fietsten zagen me ook niet staan- of zagen mij wel staan maar hadden geen zin in problemen- dus fietsten door. Ik heb zeker vijf minuten over mijn stuur hangen puffen voor ik de kracht vond om door de pijn heen naar school te fietsen (in sneltreinvaart want ik was laat). Toen ik- op tijd- op school kwam, stonden de twee meiden nog in de aula te kletsen met vriendinnen. ‘Hè? Janice waar kom jij vandaan, je fietste toch met ons.’ ‘Ja’ was het korte antwoord, waarna ik mijn weg zocht naar mijn klaslokaal.

In de derde ging alles, op een kapot gaande ketting na, op de heenweg prima. Maar eenmaal op school was het een drama, ik was net op een nieuwe school en wist de weg niet. Mijn vriendin die er al op school zat was al weg en ik was totaal de weg kwijt, had geen kluisje om mijn spullen in te doen en schoot in de stres. Gelukkig kwam ik iemand tegen die ik kende en werd ik naar mijn klas gebracht, op tijd. De middag daarna kreeg ik mijn kluisje niet open en werd ik geholpen door een eersteklasser en kon ik de weg naar buiten niet meer vinden. Ik kwam mijn mentor tegen die vrolijk vroeg: ‘Hé, wat doe jij hier nog?’ ‘Uhm, uh, ik uh kan de- ik weet niet hoe ik naar mijn fiets kom.’ *Kort lachje* ‘hier door deze deur’ zei ze en ze wees naar de deur twee meter naast mij. Nice.

En dan nu, de vierde, rijd ik over een spijker heen. 2016-08-24 10.15.35 1.jpg2016-08-24 10.15.24 1.jpg

Verder is alles nog drukker dan de derde, ik ben dus in vanaf de derde op een nieuwe school begonnen waar ik Havo deed terwijl ik eigenlijk VWO advies had gekregen van mijn oude school. Ik heb de derde dus op Havo niveau gedaan en daarna ben ik doorgestroomd naar 4 VWO. Waar ik nu zit. De eerste dag is voorbij, ik heb alleen aan een tafel gezeten, een grote huilbui thuis gehad en huiswerk waar ik niets van begrijp. Mijn kamer is een ravage en als ik mijn telefoon open staan Magister bij aanbevolen apps.

School is begonnen.

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s