Winter(wonder)land

IMG_3834.JPGHet land zit vol met snotneuzen, verkouden mensen en dikke winterjassen. Overal rode neuzen, dikke wanten en blosjes op de koude wangen. Iedereen is dik ingepakt en gewikkeld in lange sjaals. Het is winter. 

Ik heb geen fan van de winter.

Het is koud en ik kan niet functioneren met bevroren handen. Als mijn tenen het dan ook begeven door de kou, ben ik nutteloos. Als klein kind was ik al binnen voor het sneeuwballen gevecht begonnen was. Het sleeën van de heuvel af was leuk tot er geen gevoel meer in mijn onderste zat (en dat gebeurde al na drie keer naar beneden sleeën). Ook mijn sneeuwpoppen kwamen vaak niet verder dan een kleine ronde onderkant. Het tweede en derde gedeelte van de sneeuwpop werden vaker overgeslagen dan gemaakt. Winter was dan ook niet echt mijn tijd.

IMG_3821.JPG

Mijn grote afkeer aan kou is een beetje omgeslagen. Als ik het echt naar mijn zin heb kan ik mijn bevroren lichaam wel negeren. Waarschijnlijk komt dit ook door de grote afwezigheid van sneeuw de laatste paar jaren.

De winter is ook wel mooi, met sneeuw, als de bomen geen kale en zielige stokjes lijken. Geen regenachtige vrieskist, die bevroren eenden langs de weg achterlaat. (Lang verhaal.) Ik hoop met heel mijn hart dat deze winter een beetje sneeuw laat zien- en dat is dan stiekem alleen omdat ik winterfoto’s wil maken but who cares.

IMG_3800.JPG

Goed dat was mijn winterbetoog voor 2016 alweer.

Liefs,

Janice

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s