Impulsieve aankopen

2017-02-14 11.29.43 1.jpg

Ik doe vaak aan impulsive aankopen en alhoewel niet iedereen het daar altijd mee eens is hoor ik mijn 10-jarige zelf onafgebroken applaudisseren achter in mijn hoofd.

“Sims 4! Sims 4!” roep ik enthousiast terwijl ik mijn Pippi Langkous vlechtjes in het gareel probeer te houden.

2017-02-14 11.26.38 1.jpg

Ik heb zondag weer eens zo’n impulsive aankoop gedaan. Ik wilde graag Sims, ik checkte mijn bankrekening en drukte op bestellen. En gisteren was ie binnen.

Ergens is het heel onhandig dat ik in staat ben om al mijn geld in één keer mijn rekening uit te vegen, maar ik heb er niet al te veel problemen mee. Ondanks dat ik van €160,-  naar €2,- ben gegaan in twee weken, heb ik er niet zo veel problemen mee.

2017-02-14 11.26.41 1.jpg

De aankopen die ik doe maken me namelijk 9 van de 10 keer enorm blij en/of productief.

Ik heb een irritante gewoonte om niets te doen en vooral zo min mogelijk na te denken als ik de kans krijg. Met een beetje hulp van de aankopen sta ik een stuk sneller op om er iets mee te gaan doen (alhoewel Sims daar niet echt bij zal helpen). Als ik dan opsta om iets te doen voel ik me op den duur een stuk beter. Omdat ik niet de hele dag rond heb gehangen en het drukkende gevoel van een ‘leuk leven lijden’ dan weg gaat. Het maakt me dus al met al een stuk blijer als ik wat doe. Wat goed is, want dit is mijn goede voornemen voor 2017. Blij zijn. Klinkt simpel, is het niet. Tot nu toe heb ik al een paar dipjes gehad, maar over het algemeen houd ik me nog prima aan mijn voornemen (mijn enige voornemen).

2017-02-14 11.26.42 1.jpg

De dingen die ik al heel lang wil en waar ik dan voor zou moeten sparen brengen me vaak niet zo veel plezier als de impuls aankopen (afgezien van de geliefde Mr. Canon 1200D dan). Die gitaar bijvoorbeeld, waar ik het nu al ruim een jaar over heb. Nooit gekocht, en hij wordt hoogstwaarschijnlijk ook niet meer door mij gekocht. Na al dat wachten is de fun er een beetje vanaf. Het enthousiasme dat ik in het begin had over het leren van gitaar spelen is nu wel weer een beetje weggevaagd door het lange wachten. Ik weet zeker dat als ik hem meteen had gekocht toen ik er eentje wou, dat ik er heel blij mee was geweest en dat ik hem nu nog steeds had gebruikt. Maar het is nu te laat om hem nog te kopen en het plezier er van te beleven.

Natuurlijk geldt dit niet voor alle aankopen, er zijn ook wat dingen waar ik na een lange wachttijd alleen maar meer naar ga verlangen. Maar over het algemeen blijft mijn interesse niet enorm lang bij één product.

Impuls-aankopen dus.

2017-02-14 11.53.56 1.jpg

Naast het ontdekken dat ik mijzelf niet als Sim kon maken, kwam ik er ook achter dat ik het regenbooglicht op de CD kon fotograferen.

www.GIFCreator.me_abhZYk.gif

Mijn schoolwerk gaat er wel een beetje onder lijden. Zo’n aankoop als de Sims of die potloden van laatst nemen al mijn tijd weg. Dan zit ik uren te tekenen in plaats van hard te werken aan mijn maatschappijleer. En nu, zat ik uren te Simsen in plaats van de 239 woordjes leren voor een toets van Frans. (Ik ben er trouwens achter gekomen dat ik 239 woordjes in 40 minuten kan leren. Helaas heb ik wel de verkeerde 239 woordjes geleerd en moest ik de toets noodgedwongen afkijken en gokken.)

Ik kan dus zeggen dat mijn impulsieve gedrag een goede invloed heeft op mijn vrije tijds besteding (ik ben zelfs weer aan het bloggen om deze reden), maar school zal er niet al te blij mee zijn.

Oh well,

Liefs,

Janice

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s