Music at the moment #11

Untitled collage.jpg

Bonjour,

Het is al weer even geleden dat ik wat over muziek heb gekletst, dus dat wil ik vandaag weer eens doen. Alhoewel ik eigenlijk moet leren, Duits huiswerk maken, een eindproduct voor tekenen moet verzinnen en uitwerken en een opzet voor een onderzoeksverslag moet maken. Maar hé, laten we daar vooral even niet aan denken. 

//Harry Styles//

Tja, ik kan het niet ontkennen dat ik altijd Harry Styles ‘de favoriet’ heb gevonden. Als 10 jarige ging dit vooral om de looks, maar naarmate ik ouder werd werd zijn stem steeds interessanter. Vorig jaar had ik een periode waarin ik heel veel One Direction muziek heb geluisterd, voornamelijk om de stem van Harry Styles, die nog steeds mijn favoriet is. De laatste paar maanden heb ik zijn Spotify een beetje in de gaten gehouden in de hoop dat er een solo album op verscheen, wat dan 11 mei eindelijk gebeurde. En het is precies wat ik er van hoopte, nu klinken de rockgitaren dagelijks door mijn huis. Ik vind alle nummers van het album op een verschillende manier leuk, Sign of the times en Ever since New York vind ik vooral mooi als live versie. Maar de studio versie is natuurlijk ook niet verkeerd.

//Chapter one: blue// Bea Miller

Het nieuwe album van Bea Miller, wat overigens niet zo heel nieuw meer is maar nog steeds erg gewaardeerd wordt in mijn ogen. Per 3 maanden (als ik het goed heb) gaat Bea een album uit brengen. Dit album is daarvan de eerste, Chapter one. De drie albums zullen een naam van een primaire kleur hebben en deze staat voor een emotie. Blauw, het eerste album, staat voor sadness, regret en loneliness. De drie liedjes van het album hebben dan ook allemaal deze thema’s (of in ieder geval één) en ik vind ze persoonlijk alle drie heel mooi. Burning bridges is echt een liedje om je frustratie in kwijt te kunnen en het terug komen van Londen Bridge is falling down is een leuke toevoeging. I can’t breathe is een beetje het tegenovergestelde van BB, deze is veel rustiger en langzamer. Song like you zit er een beetje tussen in en is ook een mooi liedje.

//Why can’t we all just get along// Jacob Whitesides

Ik kon de officiële versie van het liedje niet vinden, maar deze is ook prima. Dit liedje brengt vooral een leuke herinnering met zich mee. Namelijk het concert van Jacob Whitesides. Het is al even geleden, maar het liedje brengt mij nog steeds terug naar het moment dat ik voor aan in de zaal stond. Het is gek hoe sommige liedjes een herinnering met zich mee brengen en anderen puur en alleen achtergrond muziek zijn. Ik heb het ook vaak bij muziek die ik op vakantie heb geluisterd, sommige daarvan brengen mijn gedachten ook even terug naar zonnige vakantie bestemmingen. Why can’t we all just get along brengt mij terug naar de enorme drukte en springende mensen om mij heen. Flitsende lichten en een glimlach die ik niet van mijn gezicht af kreeg.

//I love it when you cry// Moxie

Dit is één van de liedjes die mijn zus in mijn afspeellijst heeft gezet. “Dit is echt een liedje voor jou” zei ze. En ze had gelijk. Ik had het lied al een aantal keer bij haar voorbij horen komen maar ik had er nooit echt aandacht aan besteed. Ik weet niet zo goed wat het precies is dat ik leuk vind aan het liedje en daarom vind ik het wel grappig dat mijn zus juist dit liedje aan mij aanraadde.

//There’s nothing holding me back// Shawn Mendes

There’s nothing holding me back is een beetje een easy listening nummer. Eentje die het 100% naar de top 40 zou maken (en dat ook heeft gedaan). Vaak zijn de liedjes van Shawn Mendes, en andere artiesten for that matter, die het naar de top 40 maken een beetje makkelijk. Een beetje mainstream, wat natuurlijk ook wel logisch is omdat dit een groter publiek aanspreekt. Maar het zijn naar mijn mening niet altijd de beste liedjes. Het zijn de liedjes die blijven hangen en een makkelijk refrein hebben. Ondanks dat vind ik het nog steeds een top nummer. Het achtergrond deuntje maakt me blij en het liedje gaat vrij snel. Ik vind vooral de bridge erg leuk.

//The letter// Jacob Whitesides

Dit liedje is al weer even geleden en daarnaast ook mijn favoriete liedje van Jacob Whitesides. Ondanks dat het langzaam en rustig is vind ik het een mooi liedje. Het voelt niet alsof er enorm veel aan gedaan is, op gebied van bewerken en achtergrond muziek. Maar het simpele gedeelte maakt het naar mijn mening alleen maar beter. De videoclip is dan ook heel bijpassend. Niet te veel poespas. Alleen een stem en een gitaar.

Er zijn nog een heleboel andere nummers die ik in de tussentijd heb gedraaid en naar heb geluisterd, maar als ik ze allemaal op zou noemen zijn we nog wel even bezig. Het is namelijk 5 maanden geleden dat ik mijn laatste MATM heb gepost. In die tijd heb ik heeel veel nieuwe liedjes gehoord. Zoveel dat ik ze me niet eens meer allemaal kan herinneren. Maar dit zijn de belangrijkste, denk ik.

Dat was het dan weer,

nu ga ik proberen iets van mijn Duits huiswerk te maken en de rest laat ik lekker zitten.

Liefs,

Janice

Een gedachte over “Music at the moment #11

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s