Mom’s clothes

2018-02-06 04.49.17 1.jpg

Hola,

Mijn dinsdagmiddag bestond uit bergen vol rokken, sokken, haarbanden en truien. Ik besloot een kijkje te gaan nemen in mijn moeders kast. Streepjes, ruitjes, bloemetjes, stipjes. Samen met een groot deel van mijn eigen favoriete kleding heb ik outfits gemaakt. En deze wil ik graag laten zien.

Stripes and Circles

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Outfit nummer 1. In deze foto’s draag ik mijn eigen t-shirt van Zara en een net-panty van de Hema. Het t-shirt heb ik gekocht toen een vriendin van mijn een aantal euro’s extra in haar winkelmandje moest (verzendkosten ontduiken). De rok die ik aan heb komt uit mijn moeders kast. Het is een H&M rok die ze heeft gekocht op vakantie in Florence. Ik kan me nog goed herinneren hoelang ze getwijfeld had of ze hem wel of niet ging kopen. Het is een vrij nette rok, met subtiele witte zakken. Voor mij is hij veel te groot, ik heb hem met wasknijpers aan de achterkant vastgezet zodat hij niet af zou zakken. Deze outfit is vrij simpel maar door de net-panty wel interessant.

Ik zou de outfit in het dagelijks leven niet aandoen (niet alleen omdat de rok veel te groot is). Het is voor mij iets te netjes en het is niet echt een comfortabele school-outfit. Maar voor ‘nette’ gelegenheden zou deze outfit niet verkeerd zijn. Ik denk dat het heel leuk zou staan met zwarte laarsjes. Ik vind de outfit niet saai, door de streepjes en verschillende kleuren op het t-shirt. En ik vind hem ook niet te over-the-top, omdat de rok vrij net is. (net, netjes, nette, net-panty, haha)

Clueless

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Outfit nummer 2. Dit jasje schreeuwt Clueless, 90’s, sass. Mijn eigen kledingstukken zijn: het t-shirt van de Forever21 en de broek van de Monki. Mijn moeder heeft dit jasje zelf gemaakt. Op het eerste gezicht vond ik de schouders wat te hoog, maar toen ik hem combineerde met mijn zwarte broek klopte het plaatje opeens. Doordat de broek net iets hoger zit dan de normale broek passen de twee kledingstukken goed bij elkaar. Ik heb het t-shirt erbij gekozen omdat het niet compleet plain white is, maar het ook niet te veel aandacht van het jasje afhaalt.

Ik zou deze outfit niet snel in het dagelijks leven aandoen. 1. omdat ik niet zo goed overweg kan met jasjes die deel uitmaken van een outfit. Ik weet nooit goed of ik ze uit moet doen als ik binnen ben of dat ik ze gewoon aan moet houden zoals een vest. En 2. omdat het jasje een beetje the extravagant is bij mij. Bij mijn moeder past het gewoon in haar outfits, maar bij mij valt het meer op omdat hij groter lijkt bij mij. Dit betekent daarentegen niet dat ik de outfit niet leuk vind, ik denk dat dit mijn favoriete outfit is die ik heb gemaakt.

Big hug

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Outfit nummer 3. Deze outfit is vooral een comfortabele en veilige outfit. Mijn kledingstukken zijn: het t-shirt van de Bershka, de zwarte haarband is van de Pull&Bear en de broek van de Monki. De broek is een Imoo en had vroege gaten erin. Ik ben deze zomer door beide gaten op de knieën gescheurd dus heb ik er de stof van een oude spijkerbroek opgenaaid. Het t-shirt is vrij lang en is net te kort voor een jurk, daarom gebruik ik hem wel als t-shirt. Het vest dat ik aan heb is van mijn moeder, ze heeft het gekocht in een outlet van de Esprit. Ik wist niet dat ze deze had en was verbaasd dat ik haar er nooit in had gezien- vooral omdat ze claimt dat ze er de hele zomer in heeft rondgelopen.

Ik zou deze outfit zeker dragen in mijn dagelijks leven. Het is iets wat ik normaal ook zou dragen. Het vest is dan ook niet echt één van de meest speciale items uit mijn moeders kast. Maaar, hij zit wel heel lekker. Het materiaal is niet zwaar, maar wel zwaar genoeg om gewoon op mijn schouders te blijven liggen. Deze outfit is simpel en comfortabel.

Preppy

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Outfit nummer 4. De trui en de hoed zijn van mij. De trui komt van de Pull&Bear en de hoed komt van de H&M. De rok die ik draag op de foto’s is van mijn moeder, deze heeft ze ook zelf gemaakt. De rok was net als de andere te groot voor mij en ik heb hem daarom ook weer vast gezet aan de achterkant met wasknijpers. (Als je goed kijkt kun je er zelfs één spotten.) De rok heeft een soort vouw die bij mij aan de zijkant zit. Het was blijkbaar de bedoeling dat deze vouw aan de voorkant zit zodat er geen rare hobbels zijn bij de heupen. De reden dat er geen rare hobbels bij mijn heupen zitten is mijn wasknijperconstructie.

Ik zou deze outfit ook in mijn dagelijks leven dragen- als de rok mij zou passen. De outfit ziet er op een of andere manier wel vrolijk uit. Ik word vrolijk van rokjes en ik wil er weer meer gaan dragen. De enige twee nadelen van deze outfit is dat er een grote witte tekst op de achterkant van de trui staat die de hele vibe van de outfit een beetje verpest en dat ik de hoed vrijwel nergens naartoe kan dragen. Hij is heel groot en onhandig. Maar afgezien van dat zou ik de outfit zeker dragen.

Lonely Lane

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Outfit nummer 5. Mijn favoriete trui en mijn moeders favoriete broek. De trui die ik draag in de foto’s komt van Common Culture. Het gele exemplaar van de trui is uitverkocht maar er wordt nog wel een groene verkocht. De haarband in mijn haar is van Pull&Bear en de witten sokken met het kanten randje is van River Island. De broek die ik draag is van mijn moeder en ze heeft hem in een winkeltje in Den Haag (volgens mij) gekocht en op het labeltje in de broek staat Native Youth.

Ik zou deze outfit niet in het dagelijks leven dragen, maar ik zou hem wel dragen als ik niet naar school ga. Er is voor mij een groot verschil in wat ik draag naar school en wat niet. Soms start ik de dag met een outfit in mijn hoofd, maar ik verlaat mijn huis altijd met een versaaidere versie van de originele outfit. Ik zou deze outfit dus bijvoorbeeld dragen voor een dagje stad ofzoiets. Hij is namelijk erg comfortabel. De broek is heel zacht van binnen en de trui zit sowieso heel lekker.

Dat waren de outfits. Ik vond dit echt heel leuk om te doen. Het heeft me een soort nieuw inzicht gegeven op wat ik met mijn kleren kan doen en welke kleren ik van mijn moeder kan stelen. Ik wil dit zeker nog een keer doen, misschien plunder ik de kast van mijn zus volgende keer wel.

Ik heb al heel lang geen kleding meer gekocht, dus het maken van deze outfits heeft mij een beetje inspiratie gegeven op wat ik kan gaan kopen. Ik wil bijvoorbeeld een rokje kopen en op gebied van broeken heb ik liever boyfriend of mom jeans.

That’s all,

Janice

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s